Sista rollen

Nikolaj Kalniņš har ett mörkt förflutet i Sovjetunionen och lever sedan år tillbaka i exil på Seychellerna när en storm närmar sig ön Mahé. Strax innan ovädret drabbar ön läser han en till synes obetydlig notis i tidningen som väcker frågor. Är hans hemlighet ännu väl bevarad eller har det förflutna till sist hunnit ikapp honom?

Psykologen Audrey befinner sig på Gotland för att läka sig själv efter ett turbulent år. En dag tar en amerikan vid namn Harold Montgomery in på samma Bed & Breakfast och vill bekänna sina synder för henne. Men kan hon hjälpa honom? Eller har han kommit till henne av en annan anledning? När han börjar tala om en man vid namn Nikolaj Kalniņš blir hon misstänksam då hon upptäcker likheter med en fiktiv karaktär i en av böckerna som står i bokhyllan på Gotland. Harold berättar att Nikolaj Kalniņš dött i en storm, men är det verkligen så eller har Harold något med hans död att göra?

Sista rollen är en intrikat spionroman där kalla krigets skuggor sträcker sig in i vår tid. Det är den avslutande, fristående delen i en trilogi om rollspel och identitet.

Genre: Spänning och skönlitteratur
Omslag: Sara Acedo
Utgivningsdag: 2024-03-27


Sagt om "Sista rollen"

"Den här författaren är en galet skicklig stjärna när det gäller intriger, metafiktion i flera lager; jag ler ofta stort i läsningen av denna internationella thriller som i huvudsak är förlagd till öar, förutom Seychellerna får vi som läsare också befinna oss en hel del på Gotland." Kapprakt